Talán hallottál már erről a dologról, talán próbálkoztál már vele. Nekem elég sokáig egy mumus volt. Valahogy nem ment, pedig nagyon sok tudományos kísérlet alátámasztja, hogy mekkora ereje van. Aztán egyszer csak (valószínűleg pont akkor, amikor ennek itt volt az ideje), felgyulladt a kis lámpa a fejemben és összeállt a dolog, hogy miről is van szó.

Mindennek az alapja az agyunk működése. Röviden és tömören az a lényeg, hogy az agyunk szeret egyszerűsíteni és szeret automatikusan dolgozni. Szereti csuklóból tolni a dolgokat.  Mit is jelent ez? A napi dolgaink nagy részét automatikusan végezzük, nem gondolkodunk közben: felkelünk, felöltözünk, fogat mosunk, reggelizünk, vezetünk, dolgozunk, beszélgetünk stb…És olyan dolgokat gondolunk, amit mindig is gondolni szoktunk. Úgy reagálunk dolgokra, ahogy mindig is szoktunk. És ez már fel sem tűnik nekünk.

És toljuk végig a napot úgy, ahogy mindig is szoktuk. Pedig ha egy kicsit megállnánk és figyelnénk, észrevennénk, hogy ez nem is biztos, hogy annyira jó nekünk. Illetve valószínűleg észrevesszük, de nem tudunk lépni? Miért nem? Különböző magyarázatokat adunk erre:

Nincs időm ezzel foglalkozni, nem tudom mit kellene tennem, nem is tudom, hogy ez egyáltalán probléma-e, a múltkor is próbáltam és sokkal rosszabb lett.

Ilyen és hasonló kifogások miatt beleragadunk bizonyos helyzetekbe: maradunk az utálatos munkahelyünkön, továbbra is bennemaradunk egy lélekölő párkapcsolatban, nem tesszük meg a lépéseket azért, hogy lefogyjunk, vagy nem lépünk egy saját vállalkozás beindítása felé.

Pedig hidd el, hogy van kiút. Minden azon múlik (sok mindenen, de ez nagyon fontos), hogy az agyadat át tudd programozni.

Megismerd és felismerd azokat a korlátozó hiteket, amelyek Téged visszatartanak attól, hogy lépni merj. Mert tele vagyunk korlátozó hitekkel, Te is én is és mindenki is. Vannak, akik szánnak időt arra, hogy ezt megtalálják és vannak, akik simán leélik úgy az életüket, hogy csak valahogy végigsétálnak az életen anélkül, hogy azt igazán élvezték volna.

Adj magadnak időt és kutasd fel, hogy mik azok a dolgok, amik Téged visszatartanak. Segíteni fogok ebben. Ha rájössz, már csak egyetlen dolgod lesz, hogy ezeket a visszatartó gondolatokat kicseréld valami sokkal motiválóbbra. Valami sokkal vidámabbra. Olyanra, ami előre visz Téged, nem pedig visszatart.

Többféle módszer is van arra, hogy rájöjj, mik azok a korlátozó hitek, amelyek visszatartanak.

Írok néhány példát, hogy mik szoktak lenni ezek a dolgok, hátha Te is magadra ismersz valamelyikben:

– Nem vagyok elég jó

– Nem vagyok elég szép

– Nem vagyok elég okos… (és ide bármit képesek vagyunk behelyettesíteni)

– Ezt nem engedhetem meg magamnak

– Ezt nem tudom megcsinálni

– Képtelen vagyok megtalálni az igazit

– Valamiért mindig abbahagyom a diétát

– Képtelen vagyok…(bármi jöhet ide)

– Nem tudok barátságokat kötni

– Nem vagyok vállalkozó szellemű

– Nem vagyok elég bátor, hogy….

Ez csak néhány példa, de jól mutatja, hogy mennyi minden hazugsággal vagyunk képesek terhelni az agyunkat. És ezek minél régebből jönnek, annál mélyebbre ágyazódtak és annál nehezebb felismerni őket. A jó hír viszont az, hogy lehetséges mindezt megváltoztatni.

A célunk legyen az, hogy kitartó munkával a tudatalattinkba valami sokkal inspirálóbbat ültessünk.

Olyan ez az egész, mint egy kert. Ha nem gondozzuk, elgazosodik és nem terem benne semmi. Azonban, ha gondozzuk, kitakarítjuk és megfelelő dolgokat ültetünk bele, akkor hamarosan csodás kis kertünk lesz! J

Munkára fel Csajok!!!

Csodás napot Nektek!

Kriszti