Most lehet, hogy felszisszens, hogy ekkora baromságot!! Pedig hidd el, a kudarc igenis lehet a barátunk.

Sokan azért nem mernek változtatni, vagy megvalósítani az álmaikat, vágyaikat, mert már előre félnek attól, hogy mi lesz, ha kudarcot vallanak. Azért valljuk be, ez nem túl jó hozzáállás.

A kudarctól/kudarcoktól nem szabad félni. Sőt! Szeretni kell őket. A kudarcaink által tanulunk és jutunk előre. Ha úgy érzed, hogy valami negatív dolog történik veled, vagy hogy a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy elképzelted, SEMMI GOND! Ez csupán a folyamat része.

Céljainkat csak úgy tudjuk megvalósítani, ha közben tanulságos leckéket kapunk kudarcok formájában. Gondold inkább azt, hogy a kudarc az a tanítód.

Mit lehet ebből a helyzetből tanulni? Mit nem csináltam jól? Hogyan tudom ezután jobban csinálni. A sikeresség – bármilyen területen – kudarcok sorozata. Úgy is mondhatjuk, hogy a folyamat része. Teljesen természetes.

Sikeresek úgy lehetünk, hogy próbálkozunk, elindulunk, kudarcot vallunk, tanulunk belőle, felállunk, megrázzuk magunkat és ami a legfontosabb,

TOVÁBB FOLYTATJUK!

Sokkal több tudással és tapasztalattal. Ez egy út, nem egy esemény. Azok, akik sikeresek a magánéletükben, vagy a hobbijukban, vagy a sportban, vagy a karrierjükben, azok mind végigmentek ezen a folyamaton. Csak sokan már csak a végeredményt hajlandóak meglátni.

Fel kell tehát készülni, bármibe vágjuk is a fejszénket, hogy bizony lesznek elakadások. Nem is egy. Lesznek könnyebben megoldhatóak és lesznek nehezebben megoldhatóak. Egyetlen lényeg van csupán:

SOHA NEM SZABAD FELADNI!

Hidd el, ha ezt az egy dolgot meg tudod tenni, akkor sikerülni fog. Ahhoz pedig, hogy soha ne add fel olyan dolgot kell csinálni, ami a szívügyünk, ami éltet, amik mi vagyunk. Ha ezt tesszük, akkor meg lesz a motivációnk az egész folyamatra.