Van-e egyáltalán különbség a kettő között? Naná, hogy van. Az álmok arra valók, hogy álmodozzunk róluk, olyan dolgok, amelyek majd egyszer valamikor talán valósággá válnak.

Sok-sok álmunk lehet, akár egyszerre is. Egy gyönyörű ház valahol a hegyekben, vagy a tengerparton (kinek-mi), vagy egy álommunka, esetleg álomutazások stb… Ezekre jó gondolni, de konkrét lépéseket nem teszünk feléjük (még).

A célokat az álmoktól az különbözteti meg, hogy a célok konkrét cselekedeteket jelentenek egy-egy álom megvalósítása felé. Álmunk lehet sok is egyszerre – ahogy már írtam – , de ha el szeretnénk érni valamit, akkor nagyon konkrét célok kellenek hozzá. Ezek általában rövidebb időszakra is vonatkoznak.

Mondjuk, hogy az az álmom, hogy legyen egy házam a hegyekben, akkor először ugye meg kell terveznem, hogy hogyan is fogom azt megvalósítani. Pénz kell hozzá, jó sok pénz. Honnan is fogom előteremteni azt a pénzösszeget. Ilyenkor szükséges a tervezés. Pontos, hónapokra, hetekre lebontott tervezés.

Azt javaslom, ha vannak álmaid, válaszd ki azt, amelyik a legfontosabb a számodra és annak irányában kezdj el tervezni. Sok álmot egyszerre kergetni lehetetlenség. Elveszik a fókusz. Nagyon fontos, hogy EGYETLEN legfontosabb dologra koncentráljunk csak egyszerre.

Érdemes megvizsgálni a különböző életterületeinket, hogy melyik hogyan áll. Melyik kapná a legkevesebb pontszámot egy képzeletbeli osztályozás során? Na, azzal kell valószínűleg foglalkozni. Ez lehet a család, barátok, karrier, párkapcsolat, bármi.

Ami Neked a legfontosabb. De fontos, hogy 1 dolgot válassz mindig csak egyszerre és oda tedd minden fókuszodat a következő időszakban.

Nekem ezzel nagyon sokáig gondjaim voltak. Mindig mindent egyszerre akartam megvalósítani. És be kellett látnom, hogy ez így nem vezet eredményre. Ha túl sok dologgal foglalkozunk egyszerre, az felmorzsol bennünket és egyik területen sem tudunk igazán haladást elérni.

Szóval, álmodozásra és tervezésre fel!!!