Ha az álmok és a célok nem ugyanazok, akkor mégis mi a különbség a kettő között? A dolog nagyon egyszerű.

Az álmok olyan dolgok, amelyek izgatottsággal töltenek el, ha rágondolsz, ami feltölt, ami energizál, amikor eszedbe jut. Becsukod a szemed, képes vagy elképzelni. Látod magad előtt az egészet, akkor is, ha nem tárgyról van szó.

Látod, hogy milyen, mekkora, milyen színű, meg tudod fogni, érzed minden porcikáddal. Pozitív érzések párosulnak hozzá, de annyira, hogy már akkor mosolyogsz, vagy nevetsz, amikor csak rágondolsz.

Milyen álmaink lehetnek? Páldául, hogy végre beiratkozol egy olyan tanfolyamra, amivel mindig is foglalkozni szeretnél, vagy hogy olyan egészséges és fitt tested van, amitől iszonyat magabiztossá válsz, vagy látod magad előtt a családodat, ahogy együtt vannak és szeretik egymást, vagy kiadod azt a könyvet, amit már évek óta szeretnél, vagy összeszeded végre a bátorságodat és kipróbálod magad külföldön. Bármilyen álmunk lehet. Ez mindenkinek más. A lényeg, hogy csak a tiéd. És másokat nem fog lázba hozni (annyira), mint téged.

Ezzel szemben a célok már kicsit nehezebb dió. A célok igazán azok az apró, vagy nagyobb lépések, amiket az álmaink elérése érdekében teszünk. Igazából azok a dolgok, amelyeket meg kell tennünk. Olyan dolgokat is, amihez nincs kedvünk, vagy bátorságunk. Ha a célokra gondolunk, már nem vagyunk annyira motiváltak. Viszont fontos, hogy megtegyük őket, még akkor is, ha nehéz, vagy kényelmetlen.

A (rövidebb távú) céljaink vezetnek el bennünket az álmainkhoz. Egyik nélkül nincs a másik. Ahhoz, hogy elérjünk valamit, ami fontos nekünk, ahhoz bizony tennünk kell. Nem is keveset. A jó hír viszont az, hogy semmi sem lehetetlen. Ha felülkerekedünk a félelmeinket és megtesszük az álmunkhoz vezető lépéseket, akkor nyert ügyünk van. Vagy lesz! 🙂