Nagyon fontos az, hogy ha szeretnénk valamit megvalósítani, akkor egyszerre csak 1 dologra érdemes koncentrálni. Miért is fontos ez?

Ha egyszerre sok dologgal foglalkozunk, akkor csak annyit érünk el, hogy egyik területen sem érünk el igazán sikereket. Ha például szeretnél lefogyni, szeretnéd megtalálni az igazit, új munkahelyre is vágysz és ezen felül még szeretnéd helyrehozni a családoddal a kapcsolatot. És mindezt lehetőleg egyszerre.

Na ezt felejtsd el. Ennyi dologra nem lehet egyidőben fókuszálni. Ki kell választani egy területet, ami a legfontosabb és legsürgetőbb és azzal kell elkezdeni foglalkozni. És ha az már rendben van, akkor lehet menni a következő területre.

Sajnos a saját bőrömön is megtapasztaltam már többször azt, hogy hiába szerenték egyszerre több dolgot is megvalósítani, az szinte lehetetlen. Ilyenkor jön az az érzés, hogy hiába dolgozok keményen, az eredmények elmaradnak. Egyszerűen lehetetlen mindent egyszerre megcsinálni.

Türelmesnek kell lenni, ami néha a legnehezebb feladat. Szépen sorjában kell haladni, feladatról feladatra. A másik dolog, amit még fontos megjegyezni, ha egyszerre csak egy dologra koncentrálunk, akkor azon a bizonyos életterületen sokkal hamarabb érünk el eredményeket, mintha szétapróztuk volna magunkat.