Amikor úgy érezzük, hogy beleragadtunk egy rossz párkapcsolatba, vagy egy stresszes munkába, esetleg a testünkkel kapcsolatban is érezhetünk így, ha például nem sikerül elérni a vágyott súlyt stb…

A legfontosabb dolog, amit ezzel kapcsolatban tudni kell. Ez nem egy rossz dolog, nem kell megijedni. Amikor azt érezzük, hogy benne ragadtunk valamiben, az csak egy JEL. A testünk jelzése, hogy valamit tennünk kell.

Ugyanolyan jelzés, mint amikor a testünk jelez, hogy éhesek vagyunk, vagy szomjasak, vagy éppen fázunk. Ezt is jelzi a testünk. Jelez és nekünk tennünk kell valamit. De mit is jelez számunkra ilyenkor a testünk?

Azt jelzi, hogy szükségünk van az adott területen a FEJLŐDÉSRE, növekedésre. Valami újdonságra. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy az adott területen megállt a fejlődés. Mit tudunk ilyenkor tenni?

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy:

-Mit tudok most annak érdekében tenni, hogy fejlődjek az adott területen? Hogy javítsak a munkakörülményeimen, hogy feldobjam a párkapcsolatomat, hogy lefogyjak stb…

Nagyon sok mindent tehetünk a fejlődésért. És itt nem kell nagy dolgokra gondolni ám! Nézzünk csak néhány példát!

  • Beszélj a főnököddel, hogy neked ez a munka így stresszes
  • Iratkozz be egy tanfolyamra
  • Olvass könyveket
  • Hallgass, nézz motiváló videókat
  • Járj el közösségekbe
  • Randizz a férjeddel

Ilyen és ehhez hasonló apró kis megoldásokkal megszüntetheted a beragadás érzését. Tudatosnak kell lenni, figyelni a jelzéseket. Nem megijedni, hanem cselekedni.