Hamarosan itt az év vége. Ilyenkor mindenki megpróbálja átgondolni, hogy jövőre mit is kellene máshogy tenni. Pedig az év kezdése nem csak abból áll, hogy megtervezzük mit szeretnénk elérni a következő évben, hanem először is átgondoljuk, hogy mi is történt velünk az elmúlt évben.

Miért is fontos ez? Abból, hogy átnézzük az előző évet, rengeteget tudunk tanulni. Mit nem csináltunk jól, hogyan kellett volna másképp csinálni. Mi volt jó és miben hibáztunk. Volt-e olyan, amit nem terveztünk előre, mégis átírta az egész évünket. Igen, ilyen most volt.

Ha megnézem a naptáramat, amit múlt decemberben terveztem meg, elsírhatnám magam. Legalább 4 utazást kellett lemondanunk, 2 nagyon kerek születésnapot és egy évfordulót otthon négyesben ünnepeltünk.

Ha csak ezt nézném, akár szomorú is lehetnék. Viszont egyáltalán nem vagyok az. Útjára indítottunk egy teljesen új webshopot, amely év végére egészen szépen hozta az eredményeket, rengeteget tanultam, szereztem új ismerősöket és egy nagyon jó barátot. Részt vettem egy 3 hónapos tréningen, rengeteget olvastam és életemben először fontos dolgokat tudtam meg magamról. Olyanokat, amelyekről nem is tudtam, hogy léteznek.

Az önismeret nem csak egy divatos szóhasználat. Tényleg hatalmas szerepe van. Megismered magad és képes leszel elfogadni magad úgy, ahogy vagy, bármit is tettél, vagy nem tettél eddig. Tudatossá válik, hogy miért viselkedsz bizonyos helyzetekben mindig ugyanúgy. Mert, mint tudjuk, mindennek oka van.

Az okokat pedig nagyon fontos felkutatni annak érdekében, hogy ha legközelebb is hasonló helyzetbe kerülsz, tudd, hogy mit kell tenned másképp.

És a legjobban akkor dolgoztál, ha nem csak megismered, de meg is szereted magad. Mindig olyan furcsán néztem, hallgattam azokat, akik önszeretetről beszélnek. Azt hittem, elvitte őket valami ufó. Pedig ők már hatalmas lépéseket tettek meg afelé, hogy életük teljesebb legyen.

Dolgozz magadon és dolgozz az álmaidon. Nekem ez a szlogenem 2021-re.

És Neked?