Nagyon hatásvadász a cím, ezt elismerem. De nem bánom! Azt gondolhatod most, hogy mondok valami olyan szuper titkot, amit ha megteszel, tényleg megváltozik az életed. És tényleg így is van. Csakhogy ez annyira nem is szupertitkos.

Az egyetlen dolog ami ahhoz kell, hogy megváltoztasd az életed bármely területét, az az, hogy megváltoztatod a gondolkodásmódodat. Ennyi az egész. Jó tudom, ez annyira nem könnyű. Folyamatos gyakorlás kell hozzá és nem is instant megoldás, hónapokig (évekig) is eltarthat.

A jó hír viszont az, hogy ha elkezdesz tudatosan gondolkodni és cselekedni, akkor már nagyon gyorsan érezheted ennek pozitív hatásait. És nem csak azon az egy életterületen, amin változtatni szeretnél, hanem az összes többin is.

Az első feladatunk az, hogy tisztában vagyunk azokkal a dolgokkal, amelyek korlátoznak minket. Amivel újra és újra etetjük magunkat (tudod a nem vagyok elég jó sztori). Ha ezzel már tisztában vagyunk, akkor elkezdhetünk tudatosan figyelni és kontrollálni a gondolatainkat és cselekedeteinket.

Ha mondjuk valamit szeretnél megcsinálni évek óta és megint előjön, de aztán gyorsan az agyad közbelép, hogy helló, te nem is vagy olyan bátor, hogy ezt megtedd, akkor ezt képes vagy fülön csípni, felismerni és ennek ellenére megtenni azt a lépést.

Vagy ha azt gondolod magadról, hogy nem engedheted meg magadnak azt a sokkal szebb albérletet, akkor igenis béreld ki és csípd el a negatív gondolataidat azzal kapcsolatban, hogy nem vagy képes megkeresni a plusz pénzt, ami ahhoz kell. De igen, képes vagy! Merj lépni és merj változtatni. És bízz magadban!

Vagy itt van a barátnőm példája szintén erre a témára. Folyton „hülye” pasikat fog ki magának, mert nem hiszi el magáról, hogy ő sokkal jobbat érdemel. Egyszerűen megszokta, hogy neki ez jár. Pedig ez nagyon nem így van.

Nem lehet évtizedes korlátozó hitekre építeni egy igazi életet. Ha teljes és boldog életet szeretnénk élni, amiben igazán jól érezzük magunkat, akkor meg kell változtatnunk a gondolkodásmódunkat és hinni kell abban, hogy minden lehetséges. Mert tényleg így van.