Van egy nagyon fontos dolog, amely sokat tehet azért, hogy közelebb kerülj az álmaidhoz. Az, hogy elérjük az álmunkat, valami hatalmas, szinte megvalósíthatatlannak tűnik. Hiszen rengeteg dolog kell hozzá, amik csak kavarognak a fejünkben és azt sem tudjuk, hogy hol kezdjünk neki a megvalósításhoz. Amíg csak keveregnek a gondolatok, addig soha sem fog összeállni ez egy igazán kerek egésszé.

Minden reggel 1 apró lépéssel azonban közelebb kerülhetsz hozzá. Igen, jól értetted. Aprócska lépések kellenek hozzá. Nem lehet ajtóstul a házba rontani. Szépen kell haladni, lépésről lépésre. Minden nap megtenni valamit, ami egy kicsit is, de közelebb visz bennünket hozz.

Így már nem is tűnik olyan lehetetlennek, igaz? Azok az emberek, akik sikeresek és elértek valami nagy dolgot az életben, ők sem egyik napról a másikra lettek híresek (és gazdagok). Hanem elkezdték valahol. Az elején még fogalmuk sem volt, hogy jó-e az irány. De mertek lépni. Megpróbálták. Tapasztaltak, módosítottak, elbuktak, felálltak, folytatták és egyszer csak sikerült nekik. Ne felejtsük el, hogy ez nekik is több évbe került. De tudták az irányt és tettek érte.

Amit Te is megtehetsz most, bárhol is tartasz az álmaid megvalósításában az az, hogy a reggeli rutinodba beépítesz néhány fontos kérdést, amit minden reggel felteszel magadnak és meg is válaszolsz. Hogy mik is ezek?

  • Mi a legfontosabb feladatom ma? Megtanít fókuszálni.
  • Miért fontos ez nekem? Ha erre megkeresed a választ, akkor ez fog téged a legjobban motiválni arra, hogy meg is tedd az aznapi feladatod.
  • Mi az az egyetlen lépés, amit ma meg tudok tenni azért, hogy egy kicsit is közelebb kerüljek a célom megvalósításához? 1 apró lépés. Nem több. Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak olyanra, amit most meg is tudsz csinálni.

Ha minden nap adsz magadnak időt arra, hogy ezekre a kérdésekre válaszolj és tegyél is lépéseket a megvalósításukhoz, akkor az azt jelenti, hogy egy évben több, mint 360 lépést megtettél már a célod megvalósításához. Ez azért nem kevés. És 360 nap múlva meg fogsz lepődni, hogy hol is vagy éppen. Ebben biztos vagyok.

2020-ban létrehoztunk egy teljesen új webshopot. Januárban indítottuk, az elejétől a végéig. Minden nap 1 lépést tettünk érte és most decemberben ott tartunk, hogy nagyon szépen jönnek a megrendelések. Hogy mi kellett ehhez?

  • Tudni, hogy merre tartunk, mik a céljaink
  • Lépéseket tenni nap, mint nap az elérésükhöz
  • Kitartani, folytatni akkor is, amikor nehéz és akkor is, amikor még nem jönnek az eredmények

Ha nagyon le szeretném egyszerűsíteni a dolgokat, tényleg csak ennyi kell a sikerhez. De ha elkötelezett vagy és minden reggel meghatározod az aznapi feladatodat a cél eléréséhez, akkor annak meg is lesz az eredménye.