A korlátozó hiteink határozzák meg azt, hogy mit hiszünk el a világról és mit hiszünk el magunkról. Nagyjából azt, hogy mit tartunk lehetségesnek.

A helyzet az, hogy minden lehetséges. Bármit el lehet érni, ha az ember nagyon szeretne valamit és azért meg is dolgozik.

Például én úgy kezdtem el fotózással foglalkozni, hogy semmit sem tudtam a fotózásról. Még soha korábban nem volt a kezemben tükörreflexes gép. De elhatároztam és kitűztem célomul, hogy megtanulom és fotózással fogok foglalkozni. Kb. 2 évembe telt, elmentem tanfolyamokra, az internetről tanultam, könyveket vettem, mindent tudni akartam róla. És úgy is lett. Persze nem 1 hónap volt, de nagyon szerettem volna, tettem érte és el is értem.

Ez mindennel ugyanígy működik. Csak az emberek annyira bekorlátozzák magukat, hogy sokszor nem is mernek lépni az álmaik felé. Szerencsére ebben abszolút nem korlátozom magam és szentül hiszem, ha valamit az ember nagyon szeretne, az el tudja érni

Viszont vannak olyan területek, amelyeken jócskán lehet mit dolgozni.

Nézzünk néhány olyan dolgot, ami általában korlátozó hitként jelen szokott lenni:

  • Nem vagyok elég szép/sovány/magas/kék szemű, hogy „normális” párt találjak
  • Nem vagyok elég okos, hogy ezt a munkát megkapjam
  • Nem vagyok elég bátor, hogy saját vállalkozásba kezdjek
  • Nem engedhetem meg magamnak

STB…STB…

Ugye ismerős?

Azt azonban tudni kell, hogy csupán egyetlen dolog van közted és a vágyad között. Mégpedig a hiedelmeid/gondolataid.

Ha képes vagy máshogy gondolkodni magadról és a világról, új utakat nyitsz meg magad előtt.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy milyen gondolatok korlátoznak bennünket a haladásban. És ha ezzel tisztában vagyunk, akkor képesek leszünk új, sokkal hasznosabb dolgokat gondolni magunkról

Hidd el, ugyanannyi erőfeszítésbe kerül okosnak, talpraesettnek, bátornak stb.. gondolni magad, mint hatalmas lúzernek. Akkor miért abba fektetnéd az energiádat?