Azt már tudjuk, hogy az, hogy hogyan kezdjük a reggelünket, nagyban hozzájárul ahhoz, hogy hogyan fog alakulni az egész napunk. Ezért igenis oda kell figyelnünk arra, hogy a reggel a lehető legjobban induljon.

  1. szabály. Vagyis inkább csak javaslat: Soha ne kezdd a napot a telefonod átböngészésével! Egy csomó idődet elvesz, ráadásul negatívan befolyásolhatja a gondolataidat, érzéseidet.

Helyette inkább szánj néhány perced magadra és arra, hogy hogyan szeretnéd eltölteni a napod. Szánj erre kb. 15-30 percet minden reggel. Ha indítani kell a gyerekeket, vagy munkába kell indulni, akkor kelj fel ennyivel korábban. Nem lehet ez kifogás!

Gondold át, hogy:

  • Hogyan szeretném ma érezni magam?
  • Mi a legfontosabb dolgom ma?
  • Mire akarok fókuszálni ma?

A pontos rutint még később ki fogom fejteni, de most elöljáróban ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel érdemes foglalkozni.

Ha elég elkötelezett vagy abban, hogy változtass az életedet, ezt a reggeli gyakorlatot (néhány dologgal kiegészítve) beépíted a mindennapi rutinodba.

Már ha csak azt meghatározod, hogy mi a legfontosabb dolgod aznapra, már azzal sokat tettél. Képes leszel fókuszálni és arra, hogy elérd a céljaidat. Kezd kis lépésekkel. Olyan kis célokkal, amelyeket is is tudsz érni aznap.

Néhány példa: ma 10 percet mozgok (ezt lehet növelni is később), kedves leszek a munkatársaimmal (akkor is, ha felbosszantanak), megcsinálom azt, amit már régóta halogatok (rend a szekrényben, posztolok, beiratkozok egy tanfolyamra stb… A lényeg, hogy Neked fontos legyen és hogy előremozdítson a céljaid felé.

Út egy teljes és boldog élet felé:

  • Céljaid meghatározása
  • Napi szokások kialakítása a céljaid eléréséhez (apró lépések)
  • Fegyelem/következetesség, hogy ezeket be is tartsd (kitartás)
  • Hála azokért a dolgokért, amelyekkel rendelkezel

Adj magadnak időt arra, hogy átgondold merre tartasz. Mi az ami éltet, mi az, ami jóérzéssel tölt el. Mi az, amiben el tudsz merülni, ami feltölt, ami jó kedvre derít. Amit legszívesebben minden nap csinálnál.

Nem egyszerű erre rájönni, de nem is lehetetlen!