Minden a szokásainkon múlik!

Hogy miért olyan szuper hír ez? Mert, mint köztudott a szokásaink megváltoztathatók. A rosszak elhagyhatók és új, ösztönző szokásokat építhetünk be a mindennapjainkba.

Az, hogy milyen az egész életed az azon múlik, hogy milyen szokásokkal rendelkezel. Elég furcsán és hihetetlenül hangzik, ugye? Pedig tényleg így van. Az életünket nem teljes egészében kell vizsgálni, hanem apró részletekre lebontva. Akkor leszel boldog, ha sok-sok boldog pillanat van az életedben. A célunk tehát nem az, hogy „boldog életet éljünk”. Hanem az, hogy egy-egy napunk olyan legyen, amely a legtöbbet teszi hozzá a boldogságérzetünkhöz.

Hogyan is lehet mindezt elérni? Először is tudnod kell, hogy mik azok a dolgok, amelyek téged boldoggá tesznek. Persze jöhetnek itt a szokásos klisék, amire mindenki vágyik:

Pénz, autó, szép ház, barátok stb…De érdemes azért ennél sokkal mélyebbre menni. Hidd el, ennél specifikusabb dolgok tesznek boldoggá. És mindenkit más.

Ha valakit a kertészkedés érdekel, az nyugtatja meg, akkor érzi, hogy igazán él, akkor hiába keres valamilyen más munkával rengeteg pénzt, nem fogja boldoggá tenni. Tudnod kell, hogy mi az, ami ott legbelül, legmélyebben boldoggá tesz téged.

Ha már ezt tudod (nem könnyű amúgy kideríteni, mert annyira elfelejtettük már), akkor úgy kell alakítanod a mindennapjaidat, hogy ezeket a dolgokat valamilyen módon beépítsd a rutinodba.

Arról most itt nem is beszélek, de majd később biztosan, hogy sokszor nem is fizikai dolgokat kell keressünk, hanem érzéseket. Hogyan szeretnéd ÉREZNI magad? De ez egy nagyon hosszú sztori, most ebbe nem kezdek bele.

Térjünk vissza a szokásainkra, a napi rutinunkra. Az, hogy hogyan kezdjük a napot, nagyban befolyásolja, hogy hogyan fogjuk folytatni, hogyan fogjuk érezni magunkat a nap során.

Meg kell vizsgálnunk a reggeleinket. Mit teszel reggel? Egyből ránézel a telefonodra? Belépsz a Facebookba, Instára?

Ha így kezded a reggeled, érdemes ezt kiiktatni. Ugyanis korán reggel olyan ingerek érik az agyadat, ami aztán az egész napodra rányomhatja a bélyegét. Ne legyen a hálószobádban telefon. Lefekvés előtt és felkeléskor se kezdj el nyomkodni.

Csinálj helyette inkább sokkal hasznosabb dolgokat: néhány jógagyakorlat, esetleg meditáció, olvass ösztönző könyvet, gondold át a napod.

Jó, tudom. Suli, munka, gyerekek stb….de tudod mit? Nekem is van mind a három, mégis meg tudom ezeket csinálni. Tudod mi kell csak hozzá?

Egy kicsit korábban kelni és máris nyertél magadnak egy kis időt. Kifogások mindig vannak és lesznek is. De ha valaki tényleg változtatni szeretne, akkor ő megtalálja a módját.

És egy jó hír a végére: a korán kelés is egy szokás. És most már azt is tudod, hogy miért jó hír ez, ugye?